Poměrně dobrá potrava pro plůdek. Svým obsahem čpavku se však prý nehodí pro
choulostivější druhy ryb. Obrovská výhoda je však v pohotovosti tohoto krmení
a snadné skladovatelnosti.
Já jsem je "vařil" v půllitrové kádince ponořené do akvária s termostatem
nastaveným asi na 24 stupňů celsia. Výraz "vařil" jsem použil záměrně, protože
v kádince je ode dna zapnuto silné vzduchování, a tak se voda silně míchá a
vajíčka jsou jako na kolotoči (nevím jestli jim to vyhovuje, ale líhnou se v
pohodě).
V kádince je asi 0.4 litru vody a dvě kávové
lžičky obyčejné kuchyňské soli s asi čtvrtkou lžičky vajíček, které prý byly
odněkud z amerických jezer (přesně to nevím).
Vždy jsem je dal vařit asi kolem jedné odpoledne a vylíhnuté byly druhý den
asi v deset ráno. Vypnul jsem vzduchování a slupičky vajíček vyplavaly k
hladině a naupie (ranné stadium) žábronožky klesly pěkně ke dnu. Vylíhnuté
naupie byly oranžové a malinkaté (asi 0.2 mm) a u dna vytvořily takovou
oranžovou "mlhovinu".
No a já jsem jich ze dna asi půlku vycucnul dvacítkou stříkačkou s nasazeným kouskem
vzduchovací trubičky. A ze stříkačky jsem je vystřík' na kus nějaký látky,
aby se zbavily slané vody. Z látky je pak možné žábronožky lžičkou seškrábnout
a šoupnout potěru. Vždy ale jen tolik, kolik spořádají asi do deseti minut!
Zbytek žábronožek jsem dal ještě bublat a po obědě jsem je spotřeboval všechny.
A to bylo asi v jednu odpoledne a dal jsem líhnout nové v čerstvé vodě.
|
|
|
|
|
|
|
|